Създаване на нинджутсу

Go down

Създаване на нинджутсу

Писане  Бухтичка on Съб Сеп 06, 2008 8:15 am

Всякаква информация, която намерите за създаването и осъвършенстването на нинджа изкуството, моля побликувайте тук.


Нинджуцу се е зародило в Китай в първите векове след новата ера . След като е пренесено в Япония през 7-8 век ,то се развива първоначално в планините Кога и Ига в префектура Нара.След това се разпространява из цяла Япония , но тези планини си остават основният център на Нинджуцу.В превод Нинджуцу означава "Изкуството да бъдеш невидим" или "Изкуството да бъдеш търпелив".


***


За нинджа знаем от филмите, които през миналия век- началото на 70 и края на 80те години бяха доста разпространени. Япония като страна останала в дълъг период от време в умишлена изолация е успяла да запази традициите си живи, дори и днес.Нинджа означава невидим,шпионин.

Нинджицу
Нинджуцу-изкуството на невидимостта и търпението съществува години преди новата ера.Едната версия е ,че то се заражда в планините на древна Япония,където горските монаси ямабуши усъвършенстват години наред най-смъртоносното бойно изкуство на всички времена,което поставя корените на много бойни стилове.Другата версия е,че изкуството на нинджа възниква сред обикновените селяни в провинцийте Ига и Кога.Нинджуцу е създадено и разработено с цел,да закриля и помага на народа като се бори със злото.Нинджа се превръщат в закрилници на народа в древна Япония,обаче интересите на някои управници не споделят тези цели,затова много от древните воини са били масово избивани.През 1522 г.,скоро след изобретяването на огнестрелното оръжие,армия от 1500 души били изпратени да унищожат колкото се може повече нинджа.Събралите се 500 нинджа избили до крак армията,като живите били малцина.Ето как от закрилници на народа нинджа се превръщат в тайно общество,които по-късно стават наемни убийци. Обучението в нинджуцу започвало още от бебешката люлка.Тя била засилвана и блъскана в стената със сила,така че бебето да може да придобие рефлекси и да преодолее страха.Още преди да може да проходи,бебето придобивало навика да се пази от удари,тъй като го слагали на земята в седнало положение и посягали към него с леки удари.Тренировките продължавали до около 16годишна възраст.Според законите на нинджуцу,ако младият нинджа задържи шапката си на гърдите,тичайки по посока на вятара,значи той е готов да поеме по пътя на невидимостта.


Уменията на нинждата
Ниджа владеели перфектно химия,физика,астрономия,математика и най-вече акупунктура.Не Леонардо Да Винчи,а нинджата първи разработват делта планера,като приспособление за атакуване на самурайските замъци. С времето на нинджа са приписвани свръх възможности, което предизвиквало страх в редиците дори на смелите самураи. За нинджа основното оръжие било изненадата и разбира се страха, който предизвиква самото споменаване на думата "нинджа". Нинджа не изпитвали страх.Те били подчинени единствено на своите интереси,като техен най-добър приятел бил мракът. Оръжията, които ползват са различни - най-често скрити и небудещи подозрение като : острие скрито в тояга или в периферията на сламената шапка. Нинджа били жени и мъже.Често се случвало жена-нинджа да прелъсти жертвата си и да го убие. Тренировките били тежки, понякога завършващи със смърт. Сред уменията които притежавали били: акробатика, фехтовка, ръкопашен бой, борба, катерене, плуване и издържане дълго под вода, издържане на студ и горещина, стоене неподвижно с дни, подтискане на глада и др. За част от тези умения се споменава в Хагакуре, където нинджа получил поръчение да убие някакъв господар. Имението било строго охранявано и поради този факт, убиецът се принудил да чака сгоден момент в клозета скрит точно под клекалото в отходната канализация. Сред ужасната мръсотия и зловония нинджа чакал търпеливо с дни докато жертвата не дошъл за да се облекчи. Когато господарят клекнал, убиецът забил копието си в ректума му, като така онзи умрял по особено мъчителен начин. За нинджа може да се говори цяла вечност.Достатъчно е да се знае,че тяхното бойно изкуство-нинджуцу е най-смъртоносното и ефективно,съществувало някога.Нинджа съществуват и в наши дни.

_________________
avatar
Бухтичка
Admin

Брой мнения : 41
Age : 25
Местожителство : В кошмарите ти
Registration date : 03.09.2008

Вижте профила на потребителя http://ninjafighters.site-forums.com

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите